Naturalne składniki suplementów, które poprawią odporność organizmu

Stosowanie dobrej jakości suplementów diety naprawdę może poprawić odporność naszego organizmu. Suplementy zawierające naturalne składniki potrafią budować naszą odporność, działać przeciwwirusowo, skracać czas choroby i dodatkowo korzystnie działać na funkcjonowanie naszych jelit. W naszym wpisie przyjrzymy się bliżej składowi jednego z naszych napojów probiotycznych Immuno Family.

 

Naturalne składniki Immuno Family Pigwa. Podstawowy skład

Naturalne składniki, które zawierają suplementy na wzmocnienie organizmu, probiotyki, są szczególnie cenne. Tak samo jest z żywnością: na pewno każdy z nas się zgodzi, że zdrowsze dla naszego organizmu są potrawy przygotowywane z naturalnych składników, a nie gotowych produktów z różnego rodzaju dodatkami.

Skład probiotycznego napoju Immunno Family Pigwa to konkretnie: woda, miód, wyciąg z fermentowanych owoców pigwy, zagęszczony sok jabłkowy oraz kultury bakterii i drożdże. Są produkowane bez dodatków słodzików i konserwantów.

 

Bakterie i drożdże w składzie Immuno Family Pigwa

Przyjrzyjmy się bliżej bakteriom (Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactococcus lactis)  i drożdżom (Saccharomyces cerevisiae).  Lactobacillus casei, L. casei, to niepatogenna bakteria kwasu mlekowego, która występuje w fermentowanych produktach mlecznych, roślinnych oraz w przewodzie pokarmowym ludzi i zwierząt. Jako składnik suplementów poprawia równowagę mikrobiologiczną jelit. Inny szczep bakterii, Lactobacillus plantarum poprawia proces fermentacji mlekowej w jelicie, chroni organizm przed niekorzystnymi grzybami, bakteriami, wirusami.  Lactococcus lactis to bakterie, w wyniku których produkowany jest kwas mlekowy. Ich naturalnym środowiskiem jest układ trawienny człowieka, konkretnie przełyk. Wpływają korzystnie na pracę przewodu pokarmowego, kondycję jelit; sprzyjają wzmocnieniu odporności i mogą łagodzić objawy alergii. Drożdże Saccharomyces cerevisiae wzmacniają naturalną florę bakteryjną.